15 viktiga påminnelser v.24

Vi har alla dåliga dagar och stunder av självtvivel. Ibland är vi rent ut sagt oförskämda mot oss själva. Vi gör ett misstag, eller understiger våra egna förväntningar, och i stället för att behandla det som en möjlighet till lärande, så slås vi ner av det.
Och även om vi vet detta,  så faller vi ibland offer för vårt eget negativa tänkande. 

Ibland kommer ”trycket” från vänner, familj, arbete eller samhället i allmänhet och det är tillräckligt för att få oss att känna oss trasiga inuti. Ibland kan vi känna hopplöshet av att inte ha "rätt" jobb, , ”rätt” häst, relationer, livsstil. Att vi inte är "bra nog.” 

Här är 15 bra påminnelser när du känner att du inte är " tillräckligt bra”:

1. Gå din egen väg. Ibland jämför vi våra omständigheterna med alla andras offentliga höjdpunkt. Glöm vad alla andra gör och uppnår. Ditt liv handlar om att bryta dina egna gränser och att utveckla dig själv att leva ditt bästa liv.

2. Där du är just nu är ett nödvändigt steg. - Ibland undviker vi vårt utvecklande därför att vi har utvecklat en tro, baserat på våra ideal, att det inte är där vi bör vara eller vill vara.
Men sanningen är, var du är just nu är precis där du behöver vara för att komma dit du vill åka i morgon.

3. Allt kommer tillsammans, kanske inte omedelbart, men så småningom. När tiderna är tuffa, påminn dig själv om att ingen smärta kommer utan ett syfte. Gå vidare från det som skadar dig, men glöm aldrig vad det lärde dig. Smärta är en del av att växa. Kom ihåg att det finns två typer av smärta: smärta som gör ont och smärta som förändrar dig. Stå inte emot, låt båda sorterna hjälpa dig. 

4. Du kan inte styra allt som händer till dig; du kan bara kontrollera hur du svarar på vad som händer. I ditt svar är din makt. 

5. Du är alltid bra nog att prova, och det är vad som är viktigt i slutändan. -Allt du uppnår kommer från något du försöker. Gör försöket. Bara gör det! Tjugo år från nu kommer du att vara mer besviken över de saker du inte gjorde än över de saker som du gjorde. Ge dig själv en chans.

6. Det finns alltid något litet att du kan göra. Det finns absolut ingenting i din nuvarande situation som hindrar dig från att gå framåt, ett litet steg i taget. Det räcker inte att stirra på trappan, du måste kliva upp för trapporna. Och allt du behöver göra är att ta ett steg i taget. Ibland slutar det med att det minsta steget i rätt riktning visar sig vara det största steget i ditt liv. Tveka  om du måste, men ta det steget.

7. Misslyckanden är egentligen bara lektioner som måste läras.

8. Gårdagens omöjligheter kan idag vara möjligheter.  Erfarenhet är den svåraste typen av lärare; det ger dig testet först och lektionen efteråt. Våga inte ge upp idag på grund av hur saker och ting såg ut igår. Tänk inte ens på det!

9. Du behöver inte få allas godkännande först. Sluta lyssna på vad världen säger att du bör ha. Börja lyssna på vem du är. Sanningen skall fram, det finns bara ett fåtal människor i världen som kommer att stanna hos dig till 100%,  och du bör vara en av dem.

10. Du måste arbeta hårt på dig själv också. - Själv respekt, egenkärlek, självkänsla ... Tjäna respekt från andra genom att ha fräckheten att respektera dig själv. Våga älska dig själv, det är ditt ansvar, framför allt för att se ditt eget värde. 

11. Du är starkare än det som bekymrar dig.  Använd varje bakslag, varje besvikelse som en kö för att driva på framåt med större beslutsamhet än någonsin tidigare. När något dåligt händer, kan du antingen låta det definiera dig, låta det förstöra dig eller låta det stärka dig. Valet är ditt. Så pumpa upp dig själv! Du är mycket starkare än du tror att du är. Du kanske inte är där du vill vara ännu, men se hur långt du har kommit.

12.  För allt du har förlorat, har du fått något annat - uppskatta det du har idag. Livet behöver inte vara perfekt för att vara underbart. Ingen ånger, bara lektioner. Inga bekymmer, bara acceptans. Inga förväntningar, bara tacksamhet. Livet är för kort. Berättelsen om ditt liv har många kapitel. Ett dålig kapitel betyder inte att det är slutet. 

13. Du har gjort det bästa av några tuffa situationer. Att le betyder inte alltid att du är nöjd med allt. Ibland betyder det att du är stark och smart nog att acceptera det och göra det bästa av det.

14. Dina ärr är symboler för din styrka. Skäms aldrig för ärren som livet har lämnat dig. Det betyder att du erövrat smärtan, lärt dig en läxa, växt dig starkare och gått framåt. Du kan inte göra så att ärren i ditt liv försvinner, men du kan ändra hur du ser dem. Du kan börja se dina ärr som ett tecken på styrka och inte smärta.

Sist av allt:
15. Var positiv, tålmodig och ihärdig. Ju mer du känner för att sluta, desto mer finns det att vinna genom att fortsätta att göra alla tre. Kom ihåg att de starkaste människorna är inte de människor som alltid vinner, det är de människor som inte ger upp när de förlorar.

Johanna Lassnack

Vad tycker du?