Ponnytiden v. 18

Ponnytiden vi alla minns och kan skratta åt nu. Men också lite allvar.

Tiden på ponny. Visst var det roligt om det gick bra, men det viktigaste var ändå vilken outfit man hade, vem som var snyggast och vem som hade dyrast utrustning. Ingen sa något, men det pågick någon form av intern tävling mellan ryttarna. Sen om man hade koll på ponnyn verkade kvitta, det var liksom som att ju mindre kontroll, desto coolare. Ibland försökte man till och med försöka få sin ponny sådär het för att den skulle se "svår ut". Coolt..
Om man ser ännu längre tillbaka var det frågan om vem som hade mest ludd på den stackars ponnyn.
Det vad tider det.

Attityden till varandra var heller inget att skryta om. Det verkade handla om vem som log minst och vem som såg mest överlägsen ut.
Visserligen syns denna tendens på ponnytävlingar även idag, fast nu verkar konkurrensen mest ligga mellan mammorna. Ibland kan man till och med bli lite smått mörkrädd som åskådare. Undrar när ordet "ponnymamma" blir officiellt i svenska akademins ordbok. Det är nog bara en tidsfråga.

Tacka vet jag vanligt vettigt storhäst folk. *Host!*
Kanske inte helt felfria heller dock. Det interna slagsmålet på framhoppningen mellan hästskötare är ett faktum och ju längre ner i klasserna man kommer desto större är risken att skadas innan man ens börjat hoppa.

Fast.. Vad gör det egentligen? Tänk om man skulle gå runt och störa sig på det, då skulle det vara omöjligt att fokusera. Vilken attityd man vill ha är upp till var och en. Den som förlorar mest på det är ju faktiskt personen själv.

Vi alla är där av olika anledningar. Vissa av oss vill vinna och andra vill bara ha en bra runda, vissa vill bara ha roligt. Men när allt kommer omkring så har vi alla en sak gemensamt: vi alla vet vilket hårt arbete som ligger bakom. Alla har vi varit uppe tidigt och förberedelser i timtal ligger bakom oss. Alla har vi gått samma bana.
Alla har vi samma uppgift men med olika mål och det är viktigt att respektera varandra för det. 
Alla behöver inte vara lika.

Man kan sammanfatta det med att Det viktigaste egentligen inte är att komma först, det vikigaste är att vinna. Och vad vinst innebär, det är högst personligt och upp till var och en att bedöma. Så länge man är nöjd själv.

Johanna Lassnack

Vad tycker du?