Vad ska alla andra tycka? v.21

När jag ställde frågan "vad är det som gör dig mest nervös inför en tävling/prestation?" till er läsare, så var svaren i 9 av 10 fall "vad alla andra ska tycka". Detta är så mycket vanligare än vi tror och det hindrar oss mer än vi själva tror. Så ska det inte vara, ridning ska vara kul! Därför kommer denna Veckas Sporre handla om att tackla andra människors åsikter. 

Har du någon i din omgivning som inte stöttar dig eller tror på dig?
Visste du att -Så som du tänker och så som du umgås är resultatet av vad du blir. Med det i tanken; har du någon gång funderat på om du egentligen vill ha eller behöver den typen av människor i ditt liv? Tillför det mer än det tar eller är du mer tömd än fylld på energi efter att du träffat dem?

Man kan jämföra resan mot våra drömmar vid en hiss, ibland behöver den stanna och släppa av några personer på vägen för att kunna fortsätta. 
Har du någon du skulle vilja hålla upp dörren för och släppa av? 

Det kommer alltid finnas människor som kommer kritisera och försöka dra ner dig. Men om någon inte vill följa dig på vägen, gå ändå. Ditt individuella mål är viktigast och viljan att lyckas med det det oavsett vad det är måste vara större än något annat. 

När någon försöker dra ner dig finns det två val. 
1. Du kan välja att låta dem gör det.
2. Eller, så kan du använda deras tvivel som bränsle och låta det öka din beslutsamhet att förverkliga din dröm. No matter what. 

När du bär en vit skjorta kommer det alltid finnas någon som kommer göra allt för att hitta fläckar på den, så kommer det alltid vara, oavsett om den är kritvit. 
Därför måste din vilja att lyckas vara större än rädslan för andra människors åsikter. För oavsett vad du gör så kommer människor alltid prata, så det enda du egentligen behöver fundera över är vad du vill att de ska prata om. 

Alla har 86 400 sekunder per dygn.
Varje minut du använder till att tänka på dina problem ger dig en minut mindre att hitta lösningar. Hittar du inte lösningar? Skapa dem!
Gör något varje dag som tar dig närmare ditt mål. Kom ihåg att "Att inte öva är som att träna på att förlora"

Ha en grym vecka och gör din grej!

/Johanna Lassnack

Vad tycker du?