En möjlighet v.16

När du la huvudet på kudden i går kväll, hur kändes det?
Gick du till sängs med ryggen rak och huvudet högt eftersom du var trygg med tanken på att du hade presterat ditt allra bästa under dagen? Gick du till sängs med en känsla av stolthet och oövervinnelighet eftersom du gjort något som utmanat dig? Gick du till sängs med vetskapen att du  är på rätt väg, du har tagit dig ännu ett steg närmare ditt mål på grund av vad du gjort under dagen?

Eller var det kanske med en liten suck som du la huvudet på kudden igår som sa att ”äntligen är denna dagen över”.
Att återvända till sängen, var det kanske något du väntat på enda sedan du gick upp på morgonen?
Igår kväll när du la du dig i din mjuka säng, kände du hur tanken plötsligt slog dig att det skulle vara måndag morgon när du vaknade? Fick det till och med din kropp att stelna till?


Igår fick du en möjlighet, du var lycklig att få gå och lägga dig. Idag fick du ännu en möjlighet, du var lycklig att få vakna. Du fick en dag till på denna vackra planet vi kallar jorden. Det är inte en självklarhet. Alla får inte den chansen. Men du fick den! Behandlar du varje dag som om du var rädd att du inte fick en till ? Eller spenderar du dina dagar på att hoppas att de snart är över och går i förhoppning att nästa dag blir bättre?
Idag när du vakande, vaknade du med tacksamhet eller med irritation över att alarmklockan ringde?

Det finns alltid två sidor av ett mynt och alltid två sidor att se av en och samma situation. Du har alltid ett val och ingen kan göra det åt dig. Du kan välj att se saker från den mörka sidan, där allting är problem och ingenting är bra. Eller så kan du se samma situation från den ljusa sidan, den som gör det mycket enklare för dig att ta dig igenom din dag,  den som gör det värt att gå upp. 
Du vet skillnaden!

Det är en ny vecka, alla möjligheter ligger framför dig. Vad vill du göra med den?
Ställ dig själv frågan vad du behöver göra idag för att vara där du vill vara i morgon.

Sträck på dig och gå med huvudet högt denna vecka så hörs vi nästa måndag.
Lycka till!

Johanna Lassnack

Fler sporrar på www.ryttarinspiration.se

Vad tycker du?