Aldrig nöjd v. 13

God morgon!
Hoppas du har njutit av helgen och nu är laddad för veckan!

Har du tänkt på hur enkelt det är att bli lurad av sin egen hjärna? Typ som att den kan få dig att känna att du är den enda människan med problem och att alla andra har det så himla bra.
Eller att den ger dig skulden för allt som sker. Eller att den aldrig är nöjd, att den aldrig tycker att du är bra nog. Eller att det är fel och pinsamt när du misslyckas.. 
Känner du igen det?

Okej bara för att reda ut  det, du är inte ensam. Vi alla brottas mer eller mindre med sådana tankar dagligen. När du säger till dig själv att du är helt ensam, är det bara din hjärna som ljuger för dig. 

Alla är vi människor med brister och hundra tankar innanför pannan. Alla känner vi hopplöshet ibland, det är en del av livet. Du ska veta att du gör ett enormt jobb. Det är inte alltid så lätt att få ihop livet, det är mycket. 

Vi är alla olika och fightas på olika sätt. Men i grunden är vi människor survivers. Vissa av oss fightas för att hålla huvudet över ytan och är nöjda med det medan vissa av oss flightas för att bestiga det högsta berget. Oavsett vem du är eller vad du fightas emot just nu så är det okej. Men du kan alltid dra ett sträck i sanden och göra en förändring, och det kan du göra redan idag. Du kan när som helst sluta älta det som en gång varit och börja på ny kula. Kom ihåg att du kan inte börja nästa kapitel av ditt liv om du läser om det senaste kapitlet hela tiden.

Gör du också som de flesta av oss människor gör, dvs beskyller oss själva? Sluta med det genast och sluta slå ner på dig själv för gamla misstag! Vi gör alla våra misstag genom livet. Vi kämpar och väljer fel, men allt (även gamla misstag) leder till sist mot rätt beslut eftersom vi lärt oss något nytt på resan.
Kom ihåg att allt som har hänt dig i livet har förberett dig för de steg du ska ta framöver.

Oavsett vad du gör så glöm ALDRIG bort att sätta dig själv i fokus. Beröm dig själv och lyft fram dig själv och dina egenskaper. Tänk på att det du säger till dig själv är det du blir.
Om du hade en vän som sa samma saker till dig som du säger till dig själv - hur länge skulle du behålla den vännen?

Sträva alltid efter att bli bättre, men glöm aldrig bort vad du redan har och vad du uppnått. Problemet många av oss har är att vi tror att vi kommer att bli lyckligare när/om/då vi uppnår en särskild nivå.
Problemet är att när du når fram dit, så har du helt säkert ett helt annat mål i sikte. Så om du inte passar dig så kan du tillbringa hela livet med att sträva efter nya saker utan att uppskatta det du har precis just nu.
Så jobba alltid mot nya mål, men glöm inte att njuta av vad du uppnått!

Spendera din tid väl.
Kom ihåg att där du är idag är resultatet av vad du gjort alla dagar fram till nu. Om du har något du velat göra länge, gör det nu! Sometimes later becomes never. 
Om fem år önskar du att du hade börjat idag!


Slutligen, glöm aldrig att oavsett vad någon säger till dig - Följ ditt hjärta. 


Med önskan om en bra vecka!
Vi hörs nästa måndag.

Vad tycker du?