När det känns tufft v. 11

Ny vecka, nya tag och nya möjligheter!

Ibland kommer ”trycket” från vänner, familj, arbete eller samhället i allmänhet och ibland kan det få oss att känna oss trasiga inuti. Ibland kan vi känna hopplöshet av att inte ha "rätt" jobb, , ”rätt” häst, relationer, livsstil. Att vi inte är "bra nog.”

Idag vill jag lämna er med 14 bra påminnelser och tips när du känner att du inte är " tillräckligt bra”:

1. Gå din egen väg. Ibland jämför vi våra omständigheterna med alla andras offentliga höjdpunkt. Glöm vad alla andra gör och uppnår. Ditt liv handlar om att bryta dina egna gränser och att utveckla dig själv att leva Ditt bästa liv.

2. Där du är just nu är ett nödvändigt steg. - Ibland undviker vi vårt utvecklande därför att vi har utvecklat en tro, baserat på våra ideal, att det inte är där vi bör vara eller vill vara.
Men sanningen är, där du är just nu är precis där du behöver vara för att komma dit du vill i morgon.

3. När tiderna är tuffa, påminn dig själv om att ingen smärta kommer utan ett syfte. Gå vidare från det som skadar dig, men glöm aldrig vad det lärde dig. Smärta är en del av att växa. Kom ihåg att det finns två typer av smärta: smärta som gör ont och smärta som förändrar dig. Stå inte emot, låt båda sorterna hjälpa dig.

4. Du kan inte styra allt som händer till dig; du kan bara kontrollera hur du svarar på vad som händer. I ditt svar är din makt.

5. Du är alltid bra nog att prova, och det är vad som är viktigt i slutändan. Allt du uppnått kommer ifrån något du började med att testa. Gör försöket. Bara gör det! Tjugo år från nu kommer du att vara mer besviken över de saker du inte gjorde än över de saker som du gjorde. Ge dig själv en chans.

6. Kom ihåg att misslyckanden egentligen bara är lektioner som måste läras.

7. Gårdagens omöjligheter kan vara dagens möjligheter. Erfarenhet är den svåraste typen av lärare; det ger dig testet först och lektionen efteråt.
Våga inte ge upp idag på grund av hur saker och ting såg ut igår. Tänk inte ens på det!

8. Du behöver inte få allas godkännande först. Sluta lyssna på vad världen säger att du bör ha. Börja lyssna på vem du är. Det finns bara ett fåtal människor i världen som kommer att stanna hos dig till 100%, och du bör vara en av dem.

9. Du måste arbeta hårt på dig själv. - Själv respekt, egenkärlek & självkänsla. Respektera dig själv. Våga älska dig själv! Det är ditt ansvar, framför allt för att se ditt eget värde. Och detta ansvar för dig själv innebär att vägra att låta andra göra ditt tänkande, talande, och beslutande för dig.

10. Du är starkare än det som bekymrar dig. Använd varje bakslag, varje besvikelse som en morot för att driva på framåt med större beslutsamhet än någonsin tidigare. När något dåligt händer, kan du antingen låta det definiera dig, låta det förstöra dig eller låta det stärka dig. Valet är ditt. Så pumpa upp dig själv! Du är mycket starkare än du tror att du är. Du kanske inte är där du vill vara ännu, men se hur långt du har kommit!

11. För allt du har förlorat, har du fått något annat - uppskatta det du har idag. Livet behöver inte vara perfekt för att vara underbart. Ingen ånger, bara lektioner. Inga bekymmer, bara acceptans. Inga förväntningar, bara tacksamhet. Livet är för kort. Berättelsen om ditt liv har många kapitel. Ett dålig kapitel betyder inte att det är slutet.

12. Du har gjort det bästa av några tuffa situationer. Att le betyder inte alltid att du är nöjd med allt. Ibland betyder det att du är stark och smart nog att acceptera det och göra det bästa av det.

13. Dina ärr är symboler för din styrka. Skäms aldrig för ärren som livet har lämnat dig. Det betyder att du erövrat smärtan, lärt dig en läxa, växt dig starkare och gått framåt. Du kan inte göra så att ärren i ditt liv försvinner, men du kan ändra hur du ser dem. Du kan börja se dina ärr som ett tecken på styrka och inte smärta.

Sist av allt:
14. Var positiv, tålmodig och ihärdig. Ju mer du känner för att sluta, desto mer finns det att vinna genom att fortsätta att göra alla tre. Kom ihåg att de starkaste människorna är inte de människor som alltid vinner, det är de människor som inte ger upp när de förlorar.

Johanna Lassnack

Vad tycker du?