Motgångar

Motgångar, sådana där som smyger sig på längs med livet och som vi helst av allt hade sluppit. Motgångar, sådana där som gör att vi tappar tron på oss själva och som gör att vi börjar intala oss själva att det vi gör kanske inte är det rätta trots allt. 
Motgångar, varför?

Tänk om vi skulle våga vända på det och istället börja acceptera och rent av gilla motgångar. Låter det långt bort?
Tänk såhär; om vi inte haft några motgångar, hur skulle vi då kunna glädja oss åt våra framgångar? Hur skulle vi då kunna utvecklas om allting hela tiden var bra? Hur skulle vi veta att vi behövde bli bättre om det inte visade sig på något sätt? Hur skulle det kännas att aldrig behöver träna på något utan alltid förbli okej för att du aldrig vågade sträcka dig efter nästa trappsteg?

Motgångar sätter de mest obekväma känslorna i oss och är fruktansvärt jobbiga, men alla har vi dem! Oavsett om det verkar som att bara Du har det så är det inte så. Vissa människor drar sig tillbaka och försvinner när något går dåligt, andra försöker intala sig själv och andra om att det inte är så farligt och går ner ett snäpp och stannar där för att undvika att det blir fel igen. Bland dessa människor märker vi inte om de har det tufft eftersom att de förnekar det och skäms. Istället förblir de alltid där på samma trygga nivå för dem aldrig vågar känna den där obekväma känslan när något är nytt och man inte behärskar det i början.

Men vi får inte glömma; För att bli bra på något måste vi vara villiga att vara dåliga på det i början!
Rolf Göran har också en gång letts runt i ett ridhus på en shettis. Vi måste försöka göra oss bekväma med den där obekväma känslan vi får när vi ska göra något nytt. Man kan inte tävla banhoppning innan man lärt sig hoppa och man kan inte göra en skänkelvikning innan man lärt sig hur man använder skänklarna. Man måste ta sig igenom de olika momenten och ha tålamod!

Vi alla har vår egen resa och vår egen dröm. Vi tar alla olika vägar till våra slutliga mål. För vissa av oss är vägen krokigare än för andra. Men ingen kommer till vägens slut utan att stöta på någon form av motgångar. Så varför inte bara acceptera dem som livets gång istället för att kämpa emot?
Faktum är att motgången du står inför nu förbereder dig för något ännu större längre fram. Du behöver sannerligen genomgå denna motgång för att utveckla de verktyg som krävs för att du ska kunna ta dig till nästa steg.

Fortsätt kämpa, fortsätt jobba, fortsätt tro och övertala dig själv om att motgångar är okej. Motgångar är en del av processen och är en del av din resa. De är en av de stora verktygen för att du ska nå dina mål!

Lycka till!